Een crematie in plaats van een begrafenis

Heeft de overledene ervoor gekozen om te worden gecremeerd na zijn of haar overlijden? Ook dan kan Uitvaartverzorging Utrecht u helpen om alles te regelen met alle zaken die komen kijken bij een crematie. Wij kunnen u begeleiden en ondersteunen met het verlies van uw dierbare. Op deze manier kunnen wij veel zorgen voor u uit handen nemen. Zo kunt u zich richten op het rouwproces. Bij een crematie in de omgeving van Utrecht kunt u rekenen op onze ondersteuning.

Hulp bij het regelen van een crematie

Net zoals bij een begrafenis, moeten er bij een crematie veel keuzes gemaakt worden over zaken zoals de kist, bloemstukken, muziek en tekst, de ceremonie, rouwvervoer en nog veel meer. Maar de belangrijkste keuze die gemaakt moet worden gaat over wat er gedaan moet worden met de as van de overledene. U kunt bijvoorbeeld de urn bij u thuis of op een plaats bewaren die dierbaar was voor de overledene. Ook kunt u de urn begraven of bij laten zetten in een urnenmuur op één van de begraafplaatsen in de omgeving van Utrecht. Naast deze opties heeft u ook de mogelijkheid om de as te verstrooien.

Wanneer u een crematie moet regelen en op zoek bent naar een ervaren uitvaartverzorger, dan bent u bij Uitvaartverzorging Utrecht aan het juiste adres. Voor al uw vragen over uitvaart en crematie kunt u contact opnemen via 030 - 799 99 48.